top of page

אז...כמה עולה בניית אתר?

עודכן: 17 בספט׳ 2020

אם ברצונכם לקבל הצעת מחיר לבניית אתר ולבצע השוואת מחירים של בניית אתרים – קודם כל, זה מומלץ. אבל, בגלל שזהו לא מוצר מדף, הרי שסביר להניח שתקבלו מנעד רחב של הצעות – לפעמים בפערים של מאות אחוזים.

כמו בכל שוק חופשי – קשה באמת לבצע השוואת מחירים ולדעת את ההבדל

המלצה שלי – בקשו תמיד תיק עבודות, ואם יש דוגמאות בתחום ספציפי או קרוב לשלכם.

כמו כן, המלצות מלקוחות זה תמיד טוב, וגם חיבור אישי וכימיה עם מי שנותן את השירות בפועל – לא פחות.הדברים האלה שווים הרבה יותר.



ואיך אפשר בלי כמה דוגמאות

אם שרדתם עד לכאן בלי לרמות, אין מבסוט ממני.

כך או כך, בטח כבר הבנתם שלהבין כמה עולה אתר זה לא דבר כזה פשוט. אבל הישראלי הממוצע תמיד אוהב לדעת מחירים ולכן בואו ניתן כמה דוגמאות:

מחיר אתר תדמית בסיסי – 2000-11000 ש"ח

נכון, זה טווח פראי של מחירים. אבל זה פחות או יותר משקף 95% מהשוק. תמיד יש את השוליים אבל אנחנו מדברים על הרוב. הגורמים שמשחקים כאן תפקיד ומשפיעים על המחיר הם בין היתר:

  • האם כולל עיצוב בהתאמה אישית או על בסיסי תבנית

  • מערכת סגורה או פתוחה (קוד פתוח אל מול קוד סגור)

  • האם כולל כתיבה / הזנת תכנים בסיסית

  • האם נדרש עיצוב לוגו

  • מספר עמודי התוכן באתר

  • הוספת תכונות / פיצ'רים מיוחדים

בגדול, אתר תדמית שעלותו פחות מ-5 אלף ש"ח בד"כ אומר התפשרות על איכות הבנייה, בוודאי על העיצוב – ועל התאמה אישית כמעט שאין מה לדבר.

אתרי תדמית במחירים של 6 אלף ש"ח ומעלה ניתן למצוא בשפע. לרוב מדובר על אתרי וורדפרס פשוטים על בסיס תבנית מוכנה שעושים לה כל מיני התאמות אישיות. למי שצריך אתר פשוט שיציג את השירותים העיקריים של העסק ופרטים בסיסיים – זה בהחלט מחיר סביר שניתן למצוא.

המלצה שלי – להיזהר מאתר תדמיתי זול מדי (פחות מ1500 ₪), אלא אם כן זה חברה/ספק שהם ממש פס ייצור מהלך של אתרים מהסוג הזה. כמובן תמיד לדרוש לראות דוגמאות ועבודות קודמות. אם הכיוון שלכם זה גם לעדכן את האתר ואולי גם לקדם אותו בעתיד – ממליץ שיהיה על וורדפרס. אם המטרה היא כרטיס ביקור נטו ואין שאיפות למעבר לזה – כמעט כל מערכת אחרת תהיה טובה למטרה הזו גם כן.

מחיר בניית אתר חנות וירטואלית – החל ממאות ש"ח לחודש ועד עשרות אלפי שקלים לאתר בהתאמה אישית

כמה עולה להקים אתר מסחר? כאן כבר הטווח הרבה יותר רחב ותלוי באינספור משתנים. את המחירים הזולים יותר (כמה אלפי שקלים בודדים) תמצאו בדרך כלל אצל חברות שכבר פיתחו מערכת מוכנה של חנויות וירטואליות ועיקר העבודה שלהן זה ברמה העיצובית + הזנת מוצרים.


יש לכך הרבה יתרונות: התמחות בסוג מסוים של אתרים וקבלת מענה לכל מה שנדרש מחנות אינטרנטית, כולל סליקה, תעודת SSL, ניהול הזמנות, לקוחות ועוד.

חלק מהחברת גם מציעות תשלום חודשי קבוע ללא דמי הקמת אתר במחירים שנעים בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים לחודש. במקרה כזה כדאי לבדוק האם יש התחייבות ולכמה זמן, מה המחיר בדיוק כולל, מה קורה שרוצים להפסיק וכו'.

זיכרו – מעבר לאחסון ודומיין, אין הוצאות קבועות לאתר אינטרנט (אני לא מדבר על שדרוגים, פיתוח וכו' אלא הוצאות "מחייה" בסיסיות של אתר). לכן, המודל של תשלום חודשי לא בהכרח משתלם לטווח הארוך ובהחלט מפתה כאלו שבתחילת דרכם – נקודה למחשבה.

המחירים היקרים יותר (לרוב) הם עבור בניית חנויות וירטואליות בהתאמה אישית שדורשת גם פיתוח ועיצוב מורכב יותר – כמו מערכות וורדפרס, מג'נטו ועוד. גם לזה יש יתרון בכך שאתם בעלי הבית, המערכת שלכם ואם יכולים לעשות בה איזה שינוי שתרצו (כרוך בעלויות פיתוח כמובן), ואין לכם הגבלות כאלו ואחרות מצד ג'.

המלצה שלי – עבור מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום המסחר אונליין – דווקא האופציה הראשונה יכולה להיות טובה יותר.


מחיר בניית אתר בלוג – חינם ועד כמה אלפי שקלים

כשמדברים על הקמת בלוג צריך לשאול את השאלה – האם זה בלוג למטרות פנאי או בלוג עם כוונה מסחרית כלשהי? אולי בלוג בלי מטרה מסחרית אבל שהעיצוב והמראה שלו כן משחקים תפקיד?

כך או כך – מערכות להקמת בלוגים בחינם יש היום בשפע. דוגמאות? WordPress.org, Blogspot / בלוגר של גוגל, tumblr, סלונה ועוד המון. לשם כך לא צריך שום גורם מקצועי וניתן לעשות זאת לבד לאחר הרשמה של כמה דקות בחינם.

אם מדובר על בלוג שיושב על דומיין עצמאי ודורש קצת יותר עיצוב והתאמה אישית – לרוב יהיה מדובר בסיפור של כמה אלפי שקלים.

גם במקרה של בלוג מקצועי יותר – ניתן בהחלט להקים לבד עם קצת סבלנות וידע טכני. יש תבניות וורדפרס חינמיות שנראות לא רק בכלל ויש גם תבניות מקצועיות (עיצובים) שניתן לרכוש במחירים של 100-200 ₪.

מחיר בניית פורטלים

פורטלים, לרוב אתרים גדולים עם הרבה מורכבויות והתאמות אישיות, אלו כאמור האתרים היקרים ביותר לפיתוח ברוב המקרים. זאת מפני שהם דורשים הרבה "קיסטום" ופיתוח בהתאם לדרישות הספציפיות של הלקוח. פורטל זה לא מוצר מדף, ומשתנה מאד מנושא לנושא והאופי הספציפי של האתר.

שמדברים על בניית אתרי פורטלים, ברוב המקרים זה גם יהיה מול חברה מקצועית מאד ועתירת נסיון, או פרילנסר משופשף שיודע להתמודד עם פרויקט בסדר גודל כזה. לכן, גם העלויות יהיו בהתאם.

במקרה הזה אי אפשר סתם לזרוק מספרים באוויר.

81 צפיות0 תגובות
bottom of page